Tak fra konfirmanden

Dagens blogoplæg kommer fra Nadja, og hun vil vise os hvordan hun har lavet de skønneste takkekort efter sønnens konfirmation. Og skal du ikke sende takkekort ud, er vi sikre på at Nadjas ide, sagtens kan anvendes på andre typer af kort.

Lad os se på herlighederne

 

Inspiration fra Nadja Kaagh - @stampsareforever

 

Efter en vellykket fest, er det kutyme at sende takkekort til alle der har deltage,  sendt en hilsen eller givet en gave. Derfor skal vi selvfølgelig også have sendt takkekort ud, her efter min søns konfirmation.

 

 

Lad os se på hvordan jeg har opbygget kortene 

 

Jeg har valgt et mindre format end det gængse A6 kort, det har jeg gjort af to grunde. For det første for at have en mindre forside at skulle dekorere, og for det andet fordi jeg har en masse papir-rester efter at have lavet mine egne top-foldet kortbaser. Jeg laver alle mine top-foldet kortbaser af Three Scoops 30x30 hvid karton, som jeg skærer til en A4, som jeg halverer på den lange led. Så får jeg de skønneste, kraftige top-foldet kortbaser. 

 

Det giver mig en rest papir, som har en bredde på 9,5 cm. Denne bredde passer perfekt til Three Scoops Rektangel die nr. 2 (udefra). Så jeg har foldet min kortbase, og brugt endnu et stykke hvid karton, skåret med Rektangel nr. 2 for at få en hvid baggrund.

 

Min hvide baggrund giver jeg nogle dekorative splat-klatter med Distress Oxide Ripe Persimmon. Jeg trykker sværten ned mod en akryl klods, og drypper et par dråber vand på klodsen, som jeg blander med sværten. Herefter svirper jeg, med en blød pensel, blandingen ud over kanten på klodsen og ned på papiret og får nogle lækre stænk.

 

Jeg skal bruge den mellem lange banner die til at stemple en del af min tekst. Så den skærer jeg ud i hvid karton.

 

Jeg har valgt et enkelt design, hvor jeg vil lave den ene halvdel af teksten med en die, og resten med et stempel. Her bruger jeg stemplet Tak, hvor der er mange små sætningen der passer til ordet tak. På de fleste takkekort har jeg brugt "For opmærksomheden" og på nogle enkelte har jeg brugt "For hjælpen".

 

Jeg har diecuttet ordet TAK i sort perlemors karton. Da Three Scoops har nogle fantastiske lækre tekster som er meget tynde og elegante, vælger jeg ofte at lægge et stykke mellemlægspapir mellem det papir jeg vil diecutte og dien. Mellemlægspapiret gør at den diecuttede tekst hopper ubesværet ud af dien når den er skåret.

 

For at få en lille smule farve på kortet har jeg valgt at tage Rektangel blondedie nr. 8 (talt udefra) og skåret en blågrøn firkant som kan sidde bag mit billede.

 

Farvetemaet til min søns konfirmation var orange, blågrøn og sort/grå. Derfor har jeg valgt at lave en lille orange hulforstærker fra Tag-die sættet. Den bruger jeg ofte når jeg lige skal have en lille ekstra dekorativ detalje på mine kort eller layouts.

 

Jeg har printet nogle små billeder, cirka 8x4 cm, da det er tradition at man sender et lille billede af den festklædte konfirmand med takkekortet.

 

Med en hæftemaskine klipser jeg den blågrønne firkant, billedet og hulforstærkeren sammen sådan at alle tre dele kan ses. Det gør jeg ikke fordi det er nødvendigt at klipse dem, men fordi jeg synes det er en fed og rå lille detalje, som pynter.

 

 

Det færdige kort limet sammen. Enkelt, lækkert og nemt.

 

 

Jeg håber at vores takkekort måske kan inspirere andre til at lave deres egne takkekort, og turde springe ud i at det gerne må være enkelt - Den utraditionelle størrelse på kortet var helt fantastisk, det gjorde at konfirmanden ikke behøvede at skrive så meget tekst inde i kortet, og det var han svært taknemmelig for.

Smil fra Nadja

 

Her finder du en samlet materialeliste over de produkter Nadja har brugt på kortet.