Monokrome kort

I dag har vi et lækkert monokromt blogoplæg til jer fra Vibe. Vibe har lavet 3 utrolig smukke konfirmationskort hun vil vise jer, og som Vibe skriver i sit oplæg, så kan ideen jo bringes videre til andre anledningskort.

Lad os se hvad Vibe har til os

 

Inspiration fra Vibe Nielsen - @handmadekindnessdk

 

I dag vil jeg vise jer nogle monokrome konfirmationskort. Det er ved at være sidste udkald for konfirmationskort i denne omgang, men måske nogle af jer sidder og skal lave et i mere eller mindre sidste øjeblik. Ideen om et monokromt kort er selvfølgelig heller ikke forbeholdt konfirmationskort og skifter man konfirmation ud med fødselsdag eller tillykke, så kan designet sagtens anvendes til andre anledninger.

 

Jeg har valgt det monokrome for at vise hvor meget man egentlig kan få ud af blot én farvekombination, fra den mørke ende af skalaen til det helt lyse. Og hvis jeg skal sige det selv, er kortene blevet ret vellykkede.  

 

 

Det første kort jeg vil vise er dette kort i gyldne farver med forskellige makeup stempler. Selv om man nok aldrig ville købe en gyldenbrun læbestift eller parfume, så fungerer det på dette kort, da det bliver en del af det samlede indtryk.

Jeg tænker i al fald ikke over at det måske er lidt utraditionelle farver til makeup.

 

Copics: YR27, YR24, YR21 og YR20 

 

For at gøre kortet mere interessant har jeg tilføjet ”glimmer” med en hvid gel pen og fremhævet detaljer, så som sløjfen på makeuppungen med glossy accents.  

 

Det andet kort jeg har med i dag er dette kort i rosa farver.

Det er lavet med kjole stemplet, der udkom sidste forår. For at holde det monokromt, så har jeg parret min farvelægning til designpapir, så både elementer og baggrund er i samme nuancer.

Copics:  R39, R85, R83 og R81 

Dette kort har jeg holdt mere simpelt - der er ikke lavet detaljer som på det første kort, men det kunne man sagtens tilføje.   

 

En anden måde at lave et monokromt kort på, er at bruge designpapirer i samme nuance. Det har jeg gjort på dagens sidste kort.

Skjorte og slips er stemplet direkte på designark og hvis man ikke er den store farvelægger, kan man vælge at stoppe her.

 

Jeg har dog understreget skjortens folder og tilføjet lidt skygge til slipset med et par Copics: B18, B24, B21  

Her skal man være opmærksom på at designpapir ikke er lavet til alkohol markers, så det opfører sig anderledes end når man fx farvelægger på Neenah. Papiret suger lidt hurtigere og det flyder hurtigere ud, men har man en forsigtig hånd så går det fint.  

 

Jeg ønsker jer en rigtig god og kreativ dag

Vibe  

 

Her finder du en samlet materialeliste over de produkter Vibe har brugt på kortet.  

Babygirl designblok
Blåbær hvid splat