Pynt til juletræet

I dag skal vi se Vibe's skønne ide med hjemmelavet julepynt til træet, lavet med vores drillenisse dies, slikstok die og filt.

Det er aldrig for tidligt at kaste sig over julepynten vel!

Rigtig god fornøjelse.

 

Inspiration fra Vibe Nielsen - @handmadekindnessdk

 

Hej med jer!

Jeg er begyndt at jule en lille smule og i dag vil jeg vise jer hvad jeg har lavet til vores juletræ herhjemme. 

 

Jeg har nemlig brugt den store slikstok til at lave ophæng, ikke i papir, men i filt. Jeg har brugt den største slikstok die, fordi den gerne må fylde lidt på juletræet – og alle striberne er lige det større og nemmere at holde styr på.

 

 

Jeg har skåret base-dien 2 gange i rød filt, som jeg så har syet sammen langs kanten. Jeg har brugt hvid sytråd, men vil man ikke have så tydelig en tråd så vælger man selvfølgelig bare en tråd der passer til filtens farve. På nogle af dem har jeg også sat striber på. Her har jeg syet striberne på først på hver ”base” og derefter syet dem sammen langs kanten.

 

 

Jeg synes også lige jeg ville prøve nogle andre jule dies, så jeg har også lavet den store drillenissepige, og drillenissedreng. Igen har jeg diecuttet alting 2 gange så der både er til forside og bagside. Drillenissedrengen har jeg syet sammen. Jeg startede med at sy sko på bukserne, så syede jeg bukserne sammen. Dernæst blev der sat skæg på på begge sider samtidig. Tilsvarende gjorde jeg med nissehuen og næserne kom på som det sidste.

 

 

På drillenissepigen limede jeg filten sammen – og det synes jeg var lidt noget mere pilværk – især efterhånden som jeg fik lim på fingrene så filten også satte sig fast på mig. Det endte nu fint, men jeg tror jeg foretrækker at sy filten sammen, selv om det tager lidt længere tid. Derudover skal man være opmærksom på hvor mange steder dien skær – for eksempel er nissepigens fletninger i filt ret skrøbelige fordi fletmønstret også bliver skåret i filten, så det skal man lige være opmærksom på når man vælger dies. 

Har I brugt jeres dies til andet end papir? 

 

 

Hvis I slet ikke er til filt, så har jeg også lavet et par nisser i gradient designpapir, hvor der ”forside” på begge sider.

 

 

Man kan selvfølgelig mærke og se forskel på papiret ift hvad der er for og bagside efter det er blevet diecuttet, men jeg synes ikke det kan ses så tydeligt – slet ikke når de hænger inde blandt grangrene 😊

 

Jeg håber jeg har inspireret jer, og ønsker jer en god og kreativ dag. 

Vibe