Juleforvandlingskugle

Denne fredag har vi Nadja på bloggen, og hun viser os i dag et rigtig sødt juleprojekt i form af en forvandlingskugle, eller rystekugle som Nadja selv kalder den.

Lad julerierne begynde

 

 

Inspiration fra Nadja Kaagh - @stampsareforever

 

Hej alle, 

Så er vi halvt igennem december måned, allerede på søndag skal vi åbne vores sidste pakke i adventskalenderen. Jeg glæder mig og julehumøret er i top. 

Dagens projekt fra mig, er en rystekugle, og så alligevel ikke. Måske er det mest et album, eller et interaktivt julekort. I hvert fald er det et helt fantastisk fint og sjovt juleprojekt.

 

Lad mig vise hvordan jeg har bygget det op

Til selve kuglen skal vi bruge en cirkeldie. Jeg har valgt at bruge cirkel nummer tre talt udefra. Jeg skærer 8-10 cirkler. I min endelig kugle har jeg ti cirkler, men den kan sagtens laves med 8 og så sparer man lidt i tykkelsen hvis den skal sendes. Hver cirkel skal foldes på midten. 

 

Til foden på rystekuglen har jeg brugt nummer 2 slimline die, talt udefra. Denne folder jeg på midten og laver en score linje ved 7 cm, i begge ender.

 

Jeg limer cirklerne sammen, således at havldelen af bagsiden på en cirkel, limes fast til halvdelen af bagsiden på en anden cirkel. På denne måde laver jeg en "kugle" af mine cirkler - Men undlader at lime første og sidste bagside sammen, således at jeg kan putte rystekuglens bund ind mellem disse sider. Kugle og bund skal ikke limes sammen endnu.

 

 

Nu skal kuglen og basen dekoreres.

Til basen bruger jeg den samme slimline die, og denne gang skåret en lysebrun træ mønster. Jeg skærer 7 cm fra hver ende, så jeg har to stykker der passer til mine base.

Jeg skærer i guld to små firkanter med den mindste rektangel die. Disse skal bruges som et lille tekst skilt på basen. Til cirklerne har jeg brugt cirkel die nr. 4 og skåret 4 cirkler i lyseblå og lysebrun designark fra juleblokken, og yderligere 6 cirkler i henholdsvis lyserød, lysegrøn, lyseblå og lysebrun mønsterark. Disse halverer jeg ved at skære mine cirkler over ved 4,7 cm.

 

Jeg har samlet kuglen med papir på base og cirkler. På det lille guldskilt har jeg stemplet "Julehilsner" fra Julemor og julefar stempelsættet. Når jeg stempler tekst på guldkarton bruger jeg altid Versafine Clair og drysser klar embossingpulver over, sådan at teksten ikke smitter af eller er for lang tid om at tørre.

 

Nu er der bare tilbage at begynde at dekorere de små "sider" i rystekuglen. 

Jeg håber I kan lide mit lille rystekugle projekt, og selv har mod på at kaste jer ud i at prøve at lave en.  

Julesmil fra Nadja

 

Det var alt vi havde til jer fra Nadja i dag, og sikke da nogle fantastisk kort!

Rigtig god weekend

Husk endelig at kigge ind her på bloggen igen i morgen, hvor vi har Anja på bloggen.