Fødselsdagslys

Så er det igen blevet torsdag, og vi har i den anledning et blogindlæg klart til jer.

I dag har vi fornøjelsen af Janni, der har hygget sig med vores julelys die, og hun har brugt den til et væld af pastel fødselsdagslys - lad os se hvad hun har fundet på med dem.

Rigtig god fornøjelse

 

Inspiration fra Janni Hansen - @mitkammer 

Halløj,

Jeg har lavet et sødt fødselsdagskort fyldt med skønne mønstrede pastel fødselsdagslys, som jeg vil vise jer i dag. Jeg er bare helt vild med den julelys die - specielt fordi den kan bruges året rundt som f.eks. fødselsdagslys som vi skal se i dag.

 For at få plads til flest mulige lys, har jeg lavet kortbasen så man kan kigge ind i kortet fra fonten - men det kommer vi tilbage til det senere, lad os starte ved begyndelsen....

 

Ja, jeg sagde jo jeg har brugt en masse lys - hele 11 stykker har jeg lavet - hvoraf 6 af dem er limet sammen af 2 stykker, så det har samme mønster på for- og bagside.

Så i alt har jeg skåret 17 julelys ud, og jeg har brugt en blanding af designark fra Babygirl blokken, mint splat, mint diagonale striber, samt et ark fra 4. advent 2022. Der er også skåret 17 små flammer ud, og til det har jeg brugt et gult designark fra Let's celebrate blokken.

 

Kortbasen jeg har bygget kortet op på er et C6/A6 kort, hvor jeg har skåret 8,3cm af i toppen af forsiden - på den både, får man et kig ind i kortet når det er lukket. 

 

Jeg har skåret en baggrund i hvid karton med flag baggrund die, og bag den har jeg sat et stykke designark fra Babygirl blokken. Den lange smalle banner, samt den lille sløjfe er også skåret i designark fra Babygirl blokken 

 

Igen i Babygirl blokken har jeg skåret 3 stykker ud med den største rektangel die, og skåret toppen af med en bakke die. De er skåret så de passer i højden på min lave front af kortet. Derefter er de stemplet med tekster fra stemplerne Hip hurra det din fødselsdag, Monster fed fødselsdag, samt Kæmpe stort tillykke.

 

Inde i kortet har jeg brugt stykket med flag baggrunden, og derpå tapet 5 af lysene fast. Det ene tekst stykke er sat så det dækker bunden af lysene, så de stikker op bag ved. Det andet tekst stykke er sat på indersiden af fronten.

 

For at pynte fronten med lys og tekst stykke, er det smartest at lukke kortet og sætte det fast med lidt tape. På den måde kan lysene placeres så de sidder forskudt af dem inde i kortet.

Det er her lysene der har mønster på begge sider er brugt - da de vil kunne ses fra den anden side, når kortet åbnes.

 

Når lysene er sat fast, er det tid til at sætte det sidste tekststykke på, så det dækker bunden af lysene. Jeg brugte masser af dobbeltklæbende tape, for at lysene ikke flytter på sig.

 

Inden frontstykket sættes helt fast, bukkede jeg den lange smalle banner rund om, så det fik en pænt kant i siderne. Sløjfen blev sat på og jeg pyntede med lidt dots fra Pang farverne, og selvfølgelig pastel dots også.

 

Der kom også lige lidt dots med ind i kortet, for at give det lidt ekstra - og se lige hvor fint det blev. Man bliver da helt glad af, at se på alle de skønne fødselsdagslys - er I ikke enige!

 

Det var alt fra mig i dag - jeg håber at kortet kan give lidt inspiration til hvordan den julelys die også kan bruges.

Kreative hilsner

Janni