Slange kort med acetate vindue

Blogindlæg af Janni Hansen - @mitkammer

Hej hej, I dag vil jeg vise jer hvordan jeg har lavet dette lækre kort med acetate vindue, samt min copic farvelægning af de skønne slanger.

Først vil jeg vise jer min Copic farvelægning af slange sættet. Farverne jeg har brugt er

Slangerne: C0-C1-C3-C5, R17-R37
Træstamme: E15-E59
Mos og plante: YG63-YG67

 

Farvelægning - Step 1:

Jeg starter altid med at farvelægge hele motivet med den lyseste farve. Slangerne er farvelagt med C0 ned langs midten og resten med C1, til tungen har jeg brugt R17. Træstammen er farvelagt med E15, mos og plante med YG63

 

Farvelægning - Step 2: 

Jeg ligger første lag skygger med den næste tone. Slangerne får lidt skygger med C1 ned langs midten og på resten af slangen ligger jeg skygger med C3, tungen får lidt skygge med R37. Træstammen får lagt skygger med E59, mos og plante med YG67. 

 

 

Farvelægning - Step 3: 

Anden skygge ligger jeg med 3 tone. Slangerne får lagt en mørkere skygge med C3 ned langs midten og jeg ligger lidt ekstra skygger med C5 på på resten af slangen.

 

Farvelægning - Step 4: 

Nu er det tid til at blende farverne sammen, så overgangen ikke er så tydelig, og jeg går derfor baglæns i tonerne. På midten af slangerne blender jeg C3-C1 med C1, på resten af slangen blender jeg C5-C3 med C3. Træstammen mos og plante blender jeg med den lyste af farverne E15, og YG63.

 

Farvelægning - Step 5:

Nu skal de sidste farver blendes sammen på slangerne, og på midten er jeg tilbage på C0, og farver hele stykket, så det blender godt sammen. Resten af slangen får med C1, og jeg har lagt lidt R20 på kinderne.

Så er vi i mål med farvelægningen.

 

Så skal vi i gang med acetate vindue kortet.

 

Kort - Step 1:
Jeg har brugt et kort i str 10,5x14,8, og skåret fronten af 3 cm inde mod midten, og af den rest jeg skar af, skar jeg et stykke på 3 cm som du kan se på billedet.

 

Kort - Step 2:
Jeg har skåret et stykke Neenah, samt et stykke acetate  i str. 10,5x14,8. .Jeg har skåret 2 stykker ’Smagen af mint’ striber/spray i str. 10,5x3

Kort - Step 3:
Jeg sætter dobbeltklæbende tape på bagsiden af de 2 grønne stykker, samt fronten af kortet og stykket jeg skar til.

Kort - Step 4:
Så sætter jeg acetaten fast på fronten, og jeg gør det på forsiden af selve kortet.

Kort - Step 5:
Derefter sætter jeg de grønne stykker fast ovenpå acetaten, så jeg dækker stykkerne man kan se af det dobbeltklæbenede tape. Og så er kortet faktisk klart til tekst og stempler.

Kort - Step 6:
Jeg har sat stykket jeg havde skåret af Neenah inden i kortet og stemplet teksten derpå. Slangerne er sat på med 3D puder, men jeg har kun sat dem fast der hvor det rammer det grønne – på den måde ser man ikke puderne når kortet åbnes.

Og se her. Metoden kan jo bruges til mange forskellige kort ;)

  

Ha’ en fantastisk dag.
Stay Safe!

Hilsner Janni