Pop-up dyrekort

Inspiration fra Vibe Nielsen - @handmadekindnessdk

 

Hej med jer! 

I dag er jeg på bloggen med et bondegårdskort med pop op overraskelse inden i, lavet med de nye dies fra bondegårdstemaet.

 

Kortet er A6 størrelse, men med topfold, så selve kartonbasen er 10,5 cm x 29,7 cm.

Jeg har med den største rektangel die skåret et blue bobblegum designark ud. Dette er min base, som jeg bygger selve kortet på. Tilsvarende har jeg skåret et grønt oliven designark ud med samme die, dog vidste jeg at jeg skulle lave en græskant halvt oppe, så jeg har sparret lidt på papiret ved kun skære et papir som passede i størrelsen til det jeg skulle bruge.

 

Dernæst har jeg stanset alle de ting ud jeg skulle bruge til traktor, gris, halmballe og hest. Jeg har sværtet hver del med distress oxide i kanterne, så de får lidt mere liv. Tillykke er standset ud med dies fra mini ballonbogstaver stempelsættet. Også bogstaverne har jeg sværtet i kanten. Dyrene har også lige fået et lille glimt i øjet med en hvid gel pen.

 

Inden i kortet har jeg lavet en lille pop op scene med ko, får og høne og nogle halmballer.

Til baggrunden har jeg igen brugt den største rektangel die og skåret et oliven designark ud. Denne gang i fuld størrelse. I toppen har jeg igen brug en græsdie, så langt oppe som muligt. Min grønne rektangel har jeg derefter skåret over cirka midt på, så jeg havde en del til at sætte på hver side af foldelinjen.

Der kommer en synlig hvid streg, hvor foldelinjen er, men det er min erfaring at det er nemmere at få kortet til at lukke hvis man holder selve folde-linjen i kortbasen fri. Man kan evt. farve den grøn, så den bliver mindre synlig. Man kan lave selvfølgelig lave det grønne område større men jeg ville gerne efterlade et hvidt område til at kunne skrive på.

 

For at få mine dyr til at ”poppe op” har jeg lavet nogle små ”ramme-firkanter” til at sætte bag på. Jeg har lavet 3 styks, hvoraf 2 er ens:

 • Med udgangspunkt i et papir der er 2 cm x 7 cm har jeg lavet foldelinje ved 1,5 cm og 3,5 cm og 5 cm (Dvs, der er 1,5 cm, så en foldelinje, 2 cm til næste foldelinje, dernæst 1,5 cm til næste foldelinje og så 2 cm tilbage til kanten). Denne har jeg lavet 2 af. Disse holder de to nederste halmballer
 • Med udgangspunkt i et papir der er 2 cm x 11 cm har jeg lavet en foldelinje ved 4,5 cm, og 6 cm og ved 10 cm (dvs der er 4,5 cm, så en foldelinje, 1 cm til næste foldelinje, dernæst 4,5 cm til næste foldelinje og så 1 cm tilbage til kanten). Denne har jeg lavet en af, som holder fåret og den øverste halmballe.

  Dernæst har jeg sat først den ”ramme-firkant” på der skal holde fåret. Den har jeg sat i midten af kortet, med den lange side opad, så når man åbner kortet, så popper firkanten 1 cm ud. Dernæst har jeg sat de to andre ”ramme-firkanter” på, på hver side, vendt så de popper 1,5 cm ud. Man kan lege med målene, og variere hvor meget de skal poppe ud. Undervejs testede jeg at kortet kunne lukke helt. Vær obs på at kortet ikke kan åbne helt fladt, når først ”ramme-firkanterne” er sat fast, så skal der stemples er det en god ide at gøre inden man limer dem fast.

   

  Og så var der bare tilbage at sætte halmballer og dyr fast, og så er der et – set udefra – helt almindelige A6 kort, men med en lille overraskelse inden i.

   

  Jeg håber I er blevet inspireret

  //Vibe