Pastel sukkulenter

I dag skal vi se på et fint indlæg fra Janni, som igen viser os hvorfor hun også går under navnet 'Three Scoops pasteldronning'. Janni mestrer de pastelfarver og i dag vil hun vise os hvordan hun bruger dem, sammen med no line sværten.

Så gør jeg klar til en tur i Jannis pastel verden

 

Inspiration fra Janni Hansen - @mitkammer 

 

Så er jeg på banen igen, og i dag vil jeg tage jer med en tur ind i min lille pastel verden, hvor jeg her under sommeren har hygget mig med no line sværten og Copic farvelægning af kaktusser og sukkulenter.

Jeg har lavet 4 kort jeg vil vise jer i dag, samt en lille guide til hvordan jeg har farvelagt et af motiverne.

 

 

Jeg har taget lidt proces billeder af min farvelægning som måske kan bruges som en lille guide til farvelægning. Jeg har farvelagt præcis som jeg ville gøre hvis det var memento/sort sværte jeg havde brugt. Den eneste forskel på sort og no line sværte er at no line er lysere og derfor forsvinder undervejs når du farvelægger, da sværten tager farven fra din tus - det er så smart og giver et fint lyst og drømmende udseende. 

Lad os kaste os ud i farvelægningen - farverne jeg bruger til denne farvelægningen er G20-G40-YG61, V0000-V000.

 

Step 1

Først har jeg stemplet mit motiv med no line sværten på Neenah papir, og som du kan se er det meget lyst, men dog stadig muligt at se hvor stregerne er.

 

Step 2

Jeg starter altid med den lyseste farve først, derfor har jeg farvelagt det meste af motivet med G20. Spidserne er ikke farvelagt, da de senere får med en anden tone.

 

Step 3

Så lægger jeg skyggen med den midterste farve, i dette tilfælde G40.

 

Step 4

Så er det tid til den mørkeste af de grønne farver YG61.

 

Step 5

Jeg vil gerne have spidserne i en anden farve, så derfor har jeg valgt at ligge en lys farvelægning der, med V0000.

 

Step 6

Sidste farve jeg har brugt er V000 som jeg ligger helt ud i kanten af spidserne.

 

Step 7


Sidste step er blendning, her har jeg på det grønne gået baglæns og blendet overgangen imellem YG61 og G40 med G40, og derefter brugt lidt G20 for at blande overgangen imellem G40 og G20 - det gør at overgangen bliver med smooth at se på.

Jeg håber min lille guide giver mening, og kan hjælpe lidt med farvelægningen.

 

Nu vil jeg vise jer 4 meget enkle og lyse kort jeg har lavet med kaktus og sukkulent stemplerne - du finder Copic farvekombinationerne under hvert kort. 

Kort 1 


Til mit første kort har jeg brugt hjerte stencil og Distress Oxide kitsch flamingo og picked raspberry. Baggrundene er holdt i hvidt akvarel, og er til sidst pyntet med lidt lysegrønne enamel dots fra pastel pakken.

Til farvelægningen har jeg brugt Copic:  G20-G40-YG61-YG63, W0-W1-W3-W5 V0000-V000-V01-V12

 

Kort 2  

Det andet kort er igen holdt i hvidt akvarel, og der er farvelagt med børste, i Distress Oxide spun sugar og saltwater taffy. Jeg har skåret en blonde ramme i kraft karton ved brug af oval, og blonde oval dies og igen pyntet med lidt lysegrønne enamel dots fra pastel pakken. 

Til farvelægningen har jeg brugt Copic: G20-G40-YG61-YG63, W0-W1-W3-W5, Y11-Y21-YR23, R000-R30-R21

 

Kort 3  

Tredje kort er igen farvelagt med Distress Oxide, denne gang med splat teknik hvor jeg har lagt farven på et stykke plastik, sprayet vand på og lagt det over min akvarel baggrund. Da baggrunden var tør, skar jeg den ud med den nye hjerte baggrund dies. Teksten er skåret ud i kraft karton, og jeg har pyntet med lidt rosa farvede enamel dots fra pastel pakken. 

Til farvelægningen har jeg brugt Copic: G20-G40-YG61-YG63, W1-W3-W5, E13-E15, R0000, R000-R00-R11-R20

 

Kort 4  


Sidste kort i denne omgang. Her har jeg brugt en kraft karton baggrund som er farvet med hvid stempelsværte igennem stencil med små cirkler. Derefter skar jeg de 2 blonde hjerter ud på en gang i Neenah, og skar kanten til i den ene side. Teksten er stemplet på en smal skygge banner, og jeg har pyntet med lidt rosa farvede enamel dots fra pastel pakken. 

Til farvelægningen har jeg brugt Copic: G20-G40-YG61-YG63, YG67, W1-W3-W5, R000-R30-R21, V0000-V000-V01-V12

 

Jeg håber du fik lyst til at kaste dig ud i lidt pasteller, måske endda med no line farvelægning, det er virkelig hyggeligt at sidde med.

Sommer krea-hilsner

Janni

  


Her finder du en samlet materialeliste over de produkter Janni har brugt på sine kort: