Monokrom farveharmoni

Blogindlæg af Nadja Kaagh - @stampsareforever

 


God-kristi-himmelfart, 

I dag er jeg på bloggen med kort i Monokromatisk farvenuancer. Det vil sige, at hvert kort er lavet i en farve, men i flere forskellige nuancer inden for denne farve.

Jeg har leget med de nye stempler fra maj-releasen og motiverne har dermed været med til at diktere hvilke farver kortene skulle have. Her får i mit grå, grønne og brune kort:

 

KORT 1: GRÅ SOM EN MUS

Bøgerne er farvelagt med alle T nuancerne fra T0 til T7. Musen med W nuancerne fra W1 til W6. Bordet er farvelagt med N nuancerne i N4, N3 og N2. Selve bogreolen er farvelagt med C4, C3, C2 og C1.

-

 

KORT 2: GRØN SOM EN ORM

Dette kort er farvelagt med nuancer i G-familien. Selv om jeg har alle G tusserne som fås i Ciao og kun fire i sketch, så gik det ganske nemt at finde nuanser nok til at farvelægge hele scenen.

Disse kort er en god øvelse i at skabe forskellige nuancer, med få tusser. Noget der er ganske godt at minde sig selv om, på dage hvor man føler sig begrænset af antallet af tusser. Husk at man ved at tilføje en enkelt mørkere eller lysere tusch, kan ændre en kombination så meget. Bøgerne er faktisk kun farvelagt med 5 forskellige tusser, og alligevel er der både helt lyse og meget mørke bøger.

-

 

KORT 3: BRUN SOM EN BJØRN

Copics E-familie breder sig fra de helt rødbrune nuancer til de næsten sorte. Derfor kan man lave stor variation i en scene kun lavet med brun. Her er æblet nærmest rødt, fordi det er farvelagt med E19, E09 og E08 mens væggen næsten ser gul ud, da den er farvelagt med E21, E51 og E50. Bjørnen er farvelagt med E18, E39 og E15 til det mørke, og igen E21, E51 og E50 til mave.

_____

MATERIALER: 

  • Stempel: bogorm - finde det her
  • Stempel: Bjørn 'du kan regne med mig' - finde det her
  • Stempel: Mus 'eventyret begynder her' - finde det her
  • Memento sort sværte - find den her
  • Sort pen - find en her
  • Neenah papir - find det her
  • Copics - find Copic sketch her og find Copic ciao her
  • Masking sheets - find det her

_____

Jeg håber I har mod på også at eksperimentere med kort i en farve?

Kreative hilsner

Nadja