Copic farveskole

 Inspiration fra Anne-Sofie Hansen - @bymalamicraft

 

Halløj og velkommen til min juni blog.

I dag skal vi i skole..😅 ej gas.. men jeg vil forsøge, at give et indblik i hvorfor og hvordan jeg farvelægger med Copic og hvorfor det er jeg ikke farvelægger efter farvekoder og ej heller altid noterer disse.

Og husk på, der er ingen rigtige eller forkerte måder at farvelægge på.

 

Copic er inddelt i R, G, B, V, CG, E osv.. disse er engelsk for rød, grøn, blå, lilla, Cool grey Earth..

Dertil kommer RV, YG, BG osv. som på dansk er rød/lilla, gul/grøn, blå/gul.. og hvorfor hedder de så det? Forklaring gør det lettere hvis man kender til farvecirkel og dens naboer, genboer og dens opbygning og betydning.

 

Primær farverne er farverne jeg har lavet i midten som består af rød, gul og blå. De farver blandet sammen danner farverne jeg har lavet i midten og igen de farver råder over farverne i yderste cirkel. Og her er det RV, BG og YG begynder at give mening. De farver er naboerne til hinanden.

Genboerne til hinanden er dem der bor overfor hinanden i farvecirklen, dem som for øjet altid klæder hinanden. Men det er også dem jeg ofte anvender som undertoner i Copic farvelægning. Det giver en flot dybde og et helt andet skær end hvis man holder sig til “naboerne”

 

Derfor kan det være svært og også meget forvirrende at notere farvekoder, da de ikke vil give megen mening hvis de ikke er anvendt nogenlunde i rækkefølge og jeg eksperimenterer og øver næsten hver gang jeg sætter mig med et eller andet nyt projekt. Når jeg siger næsten, så er det ikke altid, for Copic og deres tal system gør det let for os brugere hvis vi det skal gå stærk for her kan man forholdsvis bruge nabo farverne og få et ganske fint resultat.

Men hvorfor alle disse skønne farver hvis de ikke allesammen ind i mellem bliver luftet? Det og nysgerrigheden gør, at jeg sjældent holder mig til farvekoder og alt efter hvordan man farvelægger mørk til lys, lys til mørk, på vådt eller på tørt kombineret med den måde man selv har tillagt sig at farvelægge kan gøre det svært at anvende en farvekode lavet af en som ikke farvelægger efter samme metode.

 

Eksempel på avokado kortet. Her er avokado stenen lavet med farvecirklens genbo som er gul. (Brun laves af blandingsfarver som ligger overfor i den store farvecirkel) og selve avokadoen lavet med undertone af rød og eller RV.

 

Det giver en dybde og et andet look end hvis/når man bruger nabo farverne.

 

Et andet eksempel er læberne som er lavet med undertoner af G, RV og V som gør giver dem et mere “levende” udtryk med farverne som er hinandens genboer.

 

 

Når man først er hjemme i farvecirklens naboer og genboer, så åbner der sig så mange flere og nye muligheder farvelægnings muligheder. Og ligegyldigt om man farvelægger på den ene eller den anden måde, så vil den kunne bruges sammen med vores skønne Copic.

 

 

Rigtig god sommer og på gensyn.

/Anne-Sofie