18. december - Leg med masking

Bag lørdagens kalenderlåge gemmer Janni sig, med et maskede julekort fyldt med julebag.

I eftermiddag kl. 14:00 vil Janni fortsætte sin leg med masking og lave et endnu et kort sammen med jer, under en live på vores Facebook side.

Det er også her der bliver trukket lod om dagens gavekort på kr. 50,- så husk at se med i eftermiddag.

 

Blogindlæg af Janni Hansen - @mitkammer 

 

Hej, i dag vil jeg vise jer en fin julebage-baggrund jeg har lavet med vores nye Masking tape, samt en bunke jule- og bage stempler.

Jeg har forsøgt at tage lidt proces billeder undervejs, for at vise jer, at det ikke er en svær teknik - det kræver blot en del stempling, udklipning, og en smule tålmodighed. I eftermiddag kl. 14:00 vil jeg gå live og lave endnu et kort, så har du lyst til at se mere om masking, så håber jeg du vil se med der.

Da jeg til denne baggrund farvelægger med Copics, anvender jeg Neenah karton, og Memento til at stemple med. Jeg vil anbefale at bruge en Stamping Buddy, da der skal stemples en del, og det er en fordel at kunne stemple igen på samme motiv, hvis det bliver lidt utydeligt første gang. 

 

Først stempler jeg det motiv jeg vil have skal være det der står forrest på kortet, på mit Neenah karton. Derefter stempler jeg samme motiv på det lyserøde masking tape - klipper det ud og sætter tapen ovenpå motivet på baggrunden. Den proces gentager jeg igen og igen (og igen) når jeg bygger baggrunden op.

 

Da der bliver stemplet ud over siderne af kartonen, har jeg lagt et Paper template sheets under, så sværten ikke ligger sig på mosgummien i min Stamping Buddy.

 

Når jeg er tilfreds med motiverne er det tid til at fjerne al masking tapen - og det er det bedste ved hele processen, når resultatet kommer til syne. 

Et lille tip - det udklippede masking tape kan genanvendes, så sæt det evt på bagsiden af stempelpakken det kommer fra - så har du det klart hvis du vil maske med det motiv igen en anden gang.

 

 

Stemplerne, og Copic farvekoderne jeg har brugt til mit maskede kort finder I her: 

Sprød Jul - E95-E97-E99, R27-R46-R59, BG10

Mesterkok - C0-C1-C3

Bageudstyr 1 - Røremaskine - Røremaskine E000-E41-E42, R27-R46-R59, C0-C1-C3. Kagerulle E50-E51-E53

Bageudstyr 2 - Skål & Ingredienser - Skål C0-C1-C3, Fløde R27-R46-R59, C1. Sprøjtepose E41, R27-R46

Hi Cupcake + Christmas Cupcake - Snemand BG0000-BG10, C1-C3-C5, R27-R46-R59, Y15-YR23. Juletop YG61-YG63-YG67, Y15-YR23, BG0000-BG10, E23-E25-E18, E000-E41-E42

Grangrene - YG61-YG67 - E37

 

Jeg håber du har fået lyst til at kaste dig ud i et masking projekt - det er så hyggeligt at sidde med.

Vi ses kl. 14:00 på Facebook.

Julehilsner 

Janni