Three Scoops julekalender - Låge 20

Blogindlæg af Janni Hansen - @mitkammer

 

 

I dag vil jeg vise lidt (eller måske en del) baggrunde jeg har lavet med den Three Scoops lille firkantet stencil, stjerne stencil samt Distress Oxides. Farverne jeg har brugt til baggrundene i dette oplæg er Victorian Velvet, Tattered Rose, Scattered Straw, Evergreen Bough og Tumbled Glass.

 

BAGGRUND 1
Den første baggrund jeg vil vise step by step er denne, hvor jeg har anvendt firkant stencil, stjerne stencil og farverne Scattered Straw, Tattered Rose og Victorian Velvet.

 

 

 

  • Først satte jeg den firkantet stencil fast på mit akvarel papir med maskin tape

  • Så farvelagde jeg øverst med Scattered Straw, og nederst med Victorian Velvet – her skal du ikke tænke over hvor pænt farven ligger, for vi skal tilbage og blende senere. Det er bare vigtigt at du ikke ligger for meget farve på, men i stedet lige tørrer lidt af farven af på et stykke papir ved siden af. Så lette strøg på baggrunden og uden alt for meget farve.

  • Derefter lagde jeg Tatterede Rose i midten, og her behøver du ikke spare på farven, for den er meget lys og sart. Jeg blendede den godt ned på Victorian Velvet i bunden, for at lysne den lidt og lette strøg op mod Scatterede Straw, så den ikke blev for orange.

  • Så rettede jeg lidt til med alle farverne og blende lidt mere, indtil jeg var tilfreds med resultatet og det fik en fin overgang – hemmeligheden er øvelse, øvelse, øvelse og lette strøg uden for meget farve :o)


 

  • Til sidst fjernede jeg firkanten og lagde stjerne stencil ovenpå min baggrund og gav den nogle strøg i toppen med Scatterede Straw og Victorian Velvet i bunden – og denne gang fik den lidt mere farve på.Og så har du en rigtig fin baggrund du kan sætte lidt tekster på, eller måske et farvet motiv.

 

 

BAGGRUND 2+3+4

De næste baggrunde her har jeg lavet med samme blending teknik, dog bare med lidt flere farver, og på den ene har jeg farvelagt hele baggrunden.

 

 

BAGGRUND 5

Nu vil jeg vise jer en af mine andre yndlingsbaggrunde – splatter baggrunden. Det er simpelthen så nemt, og kan gøres på flere forskellige måder. Jeg kan godt lide den teknik jeg anvender, fordi jeg kan styre præcis hvor splattet lander.

  


  • Til min teknik, bruger jeg en cellofan pose og en lille spray med vand. Jeg ligger posen ovenpå arket jeg vil splatte på, så stempler jeg farve ud der hvor jeg cirka vil have det, og sprayer et par gange med vand på farven.

  • Derefter vander jeg posen og ligger farven mod arket og trykker let med fingerne, så farven splatter ud og suger ned i arket

  • Så løfter jeg posen fra arket og jeg har lavet et fedt splat, som bare lige skal tørre lidt inden jeg kan bruge baggrunden. Er du ikke helt tilfreds med aftrykket, kan du gentage, eller ligge posen på igen med resterne af farven og brede det lidt ud. Har du travlt, kan du tørre den lidt en varmepistol.

 

 

BAGGRUND 6+7+8+9+10

Jeg har lavet lidt flere baggrunde med samme teknik og også med flere farver.

 

BAGGRUND 11+12

Til sidst vil jeg vise jer et par jeg har lavet kun med stjernerne. Her har jeg bare lagt stencil ovenpå og så har jeg leget lidt med de forskellige farver, og det giver en fin baggrund til en tekst die eller tekst stempel.

 

Nu har jeg en masse baggrunde klar der blot skal sættes på kortbaser og pyntes med tekster samt evt. stempelmotiver og enamel dots. 

 

Jeg håber du har lyst til at kaste dig ud i det :o)

Faktisk har jeg samlet en SAMPAK med samme stencils og næsten samme oxides farver. Den finder du her.

 

Ha’ en fantastisk dag.

Hilsner Janni