SURPRISE-PAKKE 10 - NADJAS TULIPANER

Inspiration fra Nadja Kaagh - @stampsareforever

 

STEP-BY-STEP TIL FARVELÆGNING AF BLADE

Start med den mørkeste farve YG67 hvor bladet skygger for sig selv, og ned i midten på bladet. På stillen lægges den mørkeste skygge til én side, grundet den lille plads. 

 

Udvid skyggen fra før, med middelfarven YG7.

 

Dæk resten af blad og stilk med den lyseste farve, YG03.

 

Disse tre grønne garver ligger så tæt op ad hinanden at de blender sammen selv om men blot forsøger at lægge dem i lag. Prøv evt at vælge farver der ligger længere fra hinanden, hvis men ønsker en tydeligere overgang, som på blomsten (f.eks G28, G19, G14)

-

 

STEP-BY-STEP TIL FARVELÆGNING AF BLOMST

Begynd med den mørkeste de fire farver, her er benyttet RV99. Læg en sparsom skygge hvor bladene overlapper midt i blomsten, og få detaljer på bladene. En millimeter fra yderkant har jeg valgt at lave en lille streg, som senere kommer til at fremhæve blomstens krumning og form.

 

Med RV69, den anden mørkeste af de fire farver, udviser jeg alle skygger som jeg lagde med RV99 og lægger en skygge på det bagerste blad, ved overlap på alle blade. 

 

Nu til RV29, som kan anses som motivets middelfarve, og den jeg anser som værende den “rigtige" farve, mens de to foregående var skygger, og den kommende er highlights på de mest oplyste områder. Med den dækker jeg store dele af bladene, og lader kun de områder af blomsten jeg fornemmer er nærmest jeg selv, og stikker længst frem, være hvide. Mod yderkant æder jeg stadig en hvid kant stå, for at fremhæve blomstens kant. 

 

Med den lyseste farve, RV25, dækker jeg nu resten f de hvide områder. Læg mærke til hvordan blomstens lysere kant, får den til at stå lysere og mere 3D-agtig frem.

 

Find endelig selv inspiration i denne step-by-step, prøv med bedre farver. Farvelægning på denne måde kræver ikke at farverne blender sammen, og her er farven blot lagt i lag oven på hinanden, så vælg gerne farver der ligger i samme farve gruppe (F. Eks V17, V15, V12 og V01)

 

TULIPKORT INSPIRATION

KORT 1

 

KORT 2

 

KORT 3

 

KORT 4

God mandag til jer! Vi ses igen senere på ugen her på bloggen. 

Nadja